На първото си заседание като председател на Държавно-обществената комисия по

...
На първото си заседание като председател на Държавно-обществената комисия по
Коментари Харесай

Младен Маринов предложи да бъде създаден Национален оперативен център по пътна безопасност

На първото си съвещание като ръководител на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването министърът на вътрешните работи Младен Маринов направи предложение да бъде основан Национален действен център по пътна сигурност. В центъра да бъдат включени специалисти от Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие (в частност Агенцията за пътна инфраструктура) и МТИТС (в частност ИААА). Това да бъде чисто оперативно звено, което да работи 24 часа, 7 дни в седмицата и да бъде за сметка на кадровия капацитет и запас на трите министерства.

Според министър Маринов центърът ще даде резултати неотложно, защото концепцията е в действително време с наличния запас да бъдат координирани дейностите и разпределяни силите на министерствата, имащи отношение към организацията на пътната сигурност. Вътрешният министър даде образец с към този момент съществуващото оперативно звено в Министерство на вътрешните работи, което сплотява полиция, Национална агенция за приходите, митници – ситуираният в ГДБОП Междуведомствен координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари, който дава отлични резултати, работейки с всички териториални структури.

Създаването на оперативно звено по пътна сигурност ще даде опция да повишим успеваемостта от средствата и пълномощията, с които разполагат нашите министерства, добави Младен Маринов.

В рамките на съвещанието бе разисквана визията на министерствата на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството и на превоза, осведомителните технологии и известията по отношение на политиката по обезпечаване на сигурността на придвижването. Обсъден бе план на ограничения за възстановяване на сигурността на придвижването до 2020 година, в осъществяване на задачата, сложена в Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижването през интервала 2011-2020 година Коментирани бяха и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи през зимния сезон, както и предложение за финансиране на планове от фонд „ Безопасност на придвижването “.

Участниците в комисията показаха безапелационната позиция, че напъните на всички институции, ангажирани с този проблем, би трябвало да се съсредоточат върху ограниченията по този начин, че да проличава ангажираността на всички институции. Превенцията и опциите за вложение на повече запаси за запазване живота на участниците в придвижването по пътищата би трябвало да бъдат водещи, бе заключението на специалистите.
 p1120446  p1120467  p1120457  p1120455  p1120443  p1120432  p1120425  p1120425
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР