На първо четене със сигурност виждаме една държавна грижа, едно

...
На първо четене със сигурност виждаме една държавна грижа, едно
Коментари Харесай

Как земеделските скандали се отразяват на стабилността на коалицията


" На първо четене сигурно виждаме една държавна грижа, едно положително ръководство. За страдание, дяволът е в детайлите и един по-професионален взор демонстрира, че идеята държавата да изкупи зърното, с цел да има в запаса до 2023 година, е меко казано неубедителна ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " юристът и някогашен чиновник на Държавен фонд земеделие (ДФЗ) Андрей Вълчев :

" Няколко са посоките, в които пораждат въпроси, на които не получаваме отговор близо две седмици , откакто породи концепцията. Първото е субектът, който ще влага моите и вашите налози под формата на един милиард и 100 милиона лв. намеса на пазара. Първоначално беше компания, която се занимаваше със селекция на семена, новото комерсиално сдружение е с предметна активност произвеждане на елитни разплодни животни, някак си експертизата на това комерсиално сдружение е сложена под въпрос ".

" Действията на ръководещите са неубедителни ", добави още някогашният чиновник на Държавен фонд земеделие:

" Те основават неестествен безпорядък в един бранш, който е с потвърдена пазарна ориентировка. Състоянието на земеделието, за жалост, не е цветущо. Клише, наложено във времето, е, че българското земеделие е сведено до няколко монокултури, които се отглеждат по земеделските стопанства. Има доста какво да се желае за надграждане, за преправка, за добавена стойност и в растениевъдство, и в отглеждане на животни ".
Цялото изявление с Андрей Вълчев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР