На първо четене депутатите решиха да прекратят концесията на пристанище

...
На първо четене депутатите решиха да прекратят концесията на пристанище
Коментари Харесай

НС прие да се отнеме концесията на пристанище Росенец

На първо четене депутатите взеха решение да прекратят концесията на пристанище „ Росенец ”. Народните представители приеха Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Законопроектът беше признат с гласовете на 129 депутати. От ГЕРБ-СДС 63-ма гласуваха „ за ”, от ПП-ДБ 41 народни представители поддържаха предлагането. От „ Възраждане ” 34 депутати гласоподаваха „ срещу ”, от Движение за права и свободи 25 бяха „ за ”, от Българска социалистическа партия 8 депутати гласоподаваха „ срещу ”, а 9 се въздържаха, от Има Такъв Народ четирима депутати гласоподаваха с „ въздържал се ”.

При прегласуването от ГЕРБ-СДС 62 депутати гласоподаваха „ за ”. От ПП-ДБ 45 народни представители също бяха „ за ”, от „ Възраждане ” 35 депутати гласоподаваха „ срещу ”, от Движение за права и свободи 25 депутати гласоподаваха „ за ”, от Българска социалистическа партия 10 народни представители бяха „ срещу ” и 10 „ въздържал се ”, а от Има Такъв Народ 4 депутати гласоподаваха „ въздържал се ”.

Вносители на предлагането са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Според тях с прекратяването на концесията ще се спре опцията Русия да употребява българската инфраструктура за финансиране на войната, прецизира БГНЕС. Освен това, те показват, че със законопроектът се осъществяват глобите, наложени с Регламент на Европейски Съюз против войната, а и в обсега на глобите попада и концесията на „ Росенец “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР