На първия блиц контрол в 47-ия парламент групата на ДПС

...
На първия блиц контрол в 47-ия парламент групата на ДПС
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви, че има опити за гласуване с подвижна урна от хора без увреждания

На първия блиц надзор в 47-ия парламент групата на Движение за права и свободи попита служебния вътрешен министър и възможен претендент за същия пост в бъдещото държавно управление Бойко Рашков за какво на последните избори служители на реда са карали хора с увреждания, подали заявление за гласоподаване с преносими урни, " да клякат, да стават, да вървят ", въпреки да нямат право да оспорят решенията от ТЕЛК на близо 650 хиляди жители в България.

В отговор Бойко Рашков сподели, че Движение за права и свободи слага прочут политически рефрен, само че към този момент изказванията са голословни. Той добави, че следва да бъдат подадени сигнали, в случай че има данни, само че предизвести да не се наскърбяват служителите на реда. Накрая сподели, че има открити случаи, при които макар че няма болести, се вършат опити за гласоподаване с преносима урна, като задачата е ясна. Не даде образци, само че разгласи, че всякога на надзор ще разкрива по 10 случая, в случай че спекулациите не престават.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов отвърна, че служители на реда нахлували в домовете на хората без съображение, след което разгласи, че точно Бойко Рашков уронва престижа на Министерство на вътрешните работи.

" Някой от тази естрада се пробва да замъгли нещата. За първи път делата против политическите права на жителите надвишиха 100. При ГЕРБ нямаше такива. Ето по какъв начин двете партии се наговарят. И на Движение за права и свободи, и на ГЕРБ особено давам обещание да забележим кой упражнява принуда, кой изкривява политическата конюнктура и кой постанова закон ", разгласи Бойко Рашков. И Движение за права и свободи, и ГЕРБ възразиха в реплики.

И вторият въпрос на Движение за права и свободи бе към вътрешния министър и касаеше сигнали за регулиране на хора в две изборни секции в страната. Бойко Рашков отвърна, че сигналите би трябвало да бъдат подадени към способените органи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР