На онлайн брифинг Организационният комитет на Олимпийските игри в Пекин,

...
На онлайн брифинг Организационният комитет на Олимпийските игри в Пекин,
Коментари Харесай

Около 20 българи ще участват на зимните Олимпийски игри в Пекин

На онлайн брифинг Организационният комитет на Олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет срещнаха родните медии с подготовката и организацията на зимната Олимпиада през февруари 2022 година

Посланик Дун Сяодзюн посочи смисъла на Игрите за китайския народ и за цялата международна общност. Игрите са под мотото " Заедно за бъдещето ".

Специално внимание бе обърнато на здравните ограничения. Съобщено бе, че Китай е изцяло подготвен да одобри участниците и гостите на Олимпиадата. Пекин ще стане първият град, домакинствал както на летни, по този начин и на зимни олимпийски игри.

Като член на Изпълкома на БОК, президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска срещна участниците в брифинга с подготовката на българските спортисти за Игрите.
свързани новини2872на 10.12.2021
" Имаме чудесно всекидневно съдействие с всички отдели на Организационния комитет по въпросите на акредитацията, пътуването, настаняването в олимпийските села, подготвителните и спортни графици, ограниченията срещу COVID-19$q съобщи единствената ни олимпийска шампионка в зимните спортове.

Очаква се към 20 български спортисти да вземат участие на Игрите. Те ще бъдат настанени и в трите олимпийски села.

В олимпийското село в Пекин, където се организират надпреварите на лед, ще бъдат настанени нашите спортисти от фигурно пързаляне и шорттрек. В Йенцин ще са българските състезатели в алпийските ски и шейните, а в Джандзяку – спортистите от биатлона, ски-бягането, ски-скока и сноуборда.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР