На няколко места във Варна през този месец са забелязани

...
На няколко места във Варна през този месец са забелязани
Коментари Харесай

Змии плъзнаха из Варна

На няколко места във Варна през този месец са видяни змии. Няколко непредвидени срещи с пълзящите влечуги са регистрирани в кв. “Бриз “, а една змия е видяна в Морската градина. Сигнали идват и от други региони, както и от околните до Варна села. За това сигнализира посредством Дарик змиеловецът Боян Благоев.

Става въпрос единствено за смокове, които не са отровни, само че ухапването им крие други опасности и наложително би трябвало да се бие ваксина против тетанус.

Появата на змии по това време на годината не е извънредно събитие и се дължи на повишението на температурите и буйната растителност в града.

Община Варна ползваше услугите на Боян Благоев в продължение на няколко години. Задачата му беше да открива, залавя и реалокира влечуги от обществени и публични места.Хванатите змии експертът пуска на независимост в безлюдни местности надалеч от обитаеми места.

видео: Боян Благоев

Миналата година Община Варна разгласи конкурс за наемане на змиеловец. Такъв обаче не бе назначен. Засега няма индикации, че това лято ще бъде нает ловджия на влечуги.

Миналото лято Боян Благоев бе нает за змиеловец в Община Аксаково. Сред змиите, които е съумял да хване, има и 4 пепелянки. Най-голямата змия, която Благоев е хващал в района, е двуметров смок.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР