Продължават засилените руски атаки по цели в Украйна след срещата

...
Продължават засилените руски атаки по цели в Украйна след срещата
Коментари Харесай

Русия отново удря електропреносната мрежа в Източна Украйна

Продължават засилените съветски офанзиви по цели в Украйна след срещата за мир в Швейцария. През нощта Москва е нанесла въздушни удари по електропреносната мрежа на Киев и са наранени общо 4 области. При ударите са ранени няколко души, оповестиха локалните управляващи.

Повреди по гражданската енергийна инфраструктура има във Виницка, Днепропетровска, Донецка и Киевска област. Въздушна паника беше оповестена и в Одеса и Одеска област. Градските управляващи там предизвестиха за опасност от офанзива с балистични ракети. Към момента няма съответна информация за вреди и жертви. Властите в Киев обаче обявиха, че са съумели да смъкват всички дронове.

Ръководителят на украинското енергийно сдружение Укренерго Владимир Кудрицки съобщи, че през идващите няколко седмици украинската енергийна система ще бъде доста съществено затруднена. Режимът на тока ще продължи, в това число и денем.

Украйна от своя страна е подхванала серия набези с дронове против петролни складове в Русия.

Вследствие на офанзивата са избухнали два пожара в два нефтени склада - в севернокавказката област Адигея и в Тамбовска област, на към 500 километра южно от Москва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР