На нищо не се научихме като общество през тази година

...
На нищо не се научихме като общество през тази година
Коментари Харесай

Архимандрит Дионисий: На нищо не се научихме като общество през тази година

На нищо не се научихме като общество през тази година и това е огромният проблем.   

По думите на Дионисий през лятото е можело освен в конкретика да се мисли във връзка с преодоляването на, а е трябвало да има цялостна подготовка от страна на страната по какъв начин да се работи при сходна конюнктура. " Онова, което е прекомерно съществено, че доста дълго време тези системи са обслужвали дребни тесни олигархични кръгове, които прекалено много са се обогатили. В момента те имат безсрамието отново да бъдат по телевизионните екрани ", акцентира отец Дионисий.
 Отец Дионисий: Ако Църквата е страж на мракобесието, това е изменничество към народа (ВИДЕО) Отец Дионисий: Ако Църквата е страж на мракобесието, това е изменничество към народа (ВИДЕО)
Вярата в това, че нашият народ прогледна, ме кара всяка вечер да съм на улицата. Също и вярата, че българският народ заслужава по-добро...
По отношение на антиправителствените митинги, архимандритът означи, че настояванията на хората са останали неизменени и до този миг не са реализирани. " Ето за какво от моя страна митингът няма по какъв начин да бъде преустановен ", безапелационен е свещеникът.
Той сподели, че протестиращите имат някои въпроси, на които посочените за уредници на недоволството от самото му начало от " Отровното трио " би трябвало да отговорят. " Промяната на формата на един митинг не може да бъде съобщавана от горе надолу. Това решение би трябвало да бъде взето общо. Онова, което е значимото на митинга обаче е да продължим да бъдем дружно. Има разнообразни разбирания и схващания, само че когато обществено се приказва, би трябвало всичко да е в единодушие и да работи като пестник ", смята отец Дионисий.
За вярата на българина във времена на тествания и ролята та църквата - целия диалог с архимандрит Дионисий гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР