на места, където се струват хора и не може да

...
на места, където се струват хора и не може да
Коментари Харесай

Задължителни маски на открито – ето къде и кога

тук-там, където се костват хора и не може да се пази физическа отдалеченост от 1,5 м. сред тях. Маската би трябвало да покрива носа и устата, като с изключение на нея може да се употребява забрадка, шал, шлем и други

Новите правила, регламентирани със на здравния министър проф. Костадин Ангелов, влизат в действие от четвъртък, 22 октомври.

Изискването за маски няма да важи в местата за хранене и в питейните заведения; за спортуващите навън и закрито; за участниците в конференции и други служебни сбирки по време на изявленията им; водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Не са длъжни да носят маски и децата до 6-годишна възраст.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Маските няма да бъдат наложителни на всички открити места....

Маските остават наложителни и на всички закрити публични места: лечебни заведения и административни здания, търговски центрове и магазини, религиозни храмове, транспортни обекти – жп гари и автогари, летища, метростанции, в това число и в градския и междуградския превоз.

Работните места би трябвало постоянно да се проветряват и дезинфекцират, а на работа не трябва да се позволяват хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, кашлица, зной, загуба на подушване и усет и др.). Персоналът би трябвало да поддържа добра хигиена на ръцете и постоянно да ги дезинфекцира.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Предпазните маски към този момент ще бъдат наложителни и навън. Правилото влиза в действие от четвъртък, 22 о...

Работодателите са длъжни да обезпечат маски на чиновниците си, работещи навън, в случай че не може да се съблюдава физическа отдалеченост от 1,5 м. сред тях. При обслужване на клиенти личният състав също би трябвало да носи маска или шлем, в случай че не стои зад бариера от стъкло, пластмаса или различен транспарантен материал, който разрешава да се почиства и дезинфекцира.

Държавната и локалните администрации би трябвало да преминат към отдалечено обслужване на жителите благодарение на електронни услуги.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР