На кръглата маса на Организацията на обединените нации в сряда

...
На кръглата маса на Организацията на обединените нации в сряда
Коментари Харесай

ООН представи проект за плаващ град, в който могат да живеят 10 хил. души

На кръглата маса на Организацията на обединените народи в сряда група строители, инженери и архитекти показаха идея за наличен плаващ град, в който могат да живеят 10 хиляди души.

Специалното събитие събра на едно място иноватори, откриватели, морски инженери и учени, чиято цел е да открият решение на опасността, пред която са изправени крайморските селища поради непрекъснато покачващото се надморско ниво. В частност – по какъв начин изцяло самостоятелни селища, ситуирани върху водата, могат да създават лични храна, сила, прясна вода и нулев боклук.

Именно по този начин се ражда концепцията за Oceanix City

Тя е проектирана от известния проектант Бярке Ингелс в съдействие с Oceanix. Въпреки че към момента се нуждае от финансиране, той всъщност е инструментариум за вложителите, които са задоволително смели да поемат плана.

Самата конструкция ще бъде закотвена за дъното на океана и ще разчита напълно на концепцията за така наречен „ океанско земеделие “. Т.е. развъждане на храна под повърхността на водата. Така да вземем за пример клетките под  платформите биха могли да събират миди, калмари и други типове морски блага. Аквапоничните системи ще употребяват боклуци от риба, с цел да подкрепят оплождането на растенията, до момента в който отвесните ферми ще генерират целогодишна продукция. И двете технологии биха могли да оказват помощ на града да се самозадоволява с храна по време на вихър или друго естествено злополучие.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР