на космонавтите, които пребивават на Международната космическа станция (МКС) се

...
на космонавтите, които пребивават на Международната космическа станция (МКС) се
Коментари Харесай

Мозъкът на космонавтите се променя

на космонавтите, които обитават на Международната галактическа станция (МКС) се променя, с цел да се нагоди към изискванията в космоса, обясниха съветски учени.
Според проучване на Елена Томиловская от Института по медицина и биология към Руската академия на науките, по време на престоя на космонавтите на наличието на сивото вещество в мозъка е намаляло, до момента в който размерът на бялото вещество и гръбначно мозъчната течност са се нараснали.
 Пътуването в Космоса може да повреди мозъка Пътуването в Космоса може да повреди мозъка
Като че ли заплахите към галактическите пътувания не са така и така доста, ново изследване, оповестено в списание " Plos One ", сочи, че...
Констатирано е нарастване на бялата маса в частите, свързани с контрола на придвижване, равновесието и ситуацията на тялото. Това се дължи на обстоятелството, че мозъкът би трябвало да се приспособи и да развие нови тактики в положение на безтегловност в космоса. Необходима е по-различен надзор на моториката в тези условия, защото в околоземна орбита придвижването се прави по друг метод, който наподобява повече на плуване, разясни Томиловская, представена от БГНЕС.
Подчертава се, че този развой не е необратим. Между 6 и 8 месеца след завръщането си на Земята размерът на сивото вещество на космонавтите си възстановява нормалния размер. Това удостоверява фактът, че в изискванията на открит космос не се форсира гибелта на нервните кафези.
Изследванията демонстрират, че в орбита хората могат да устоят на по-големи умствено-мозъчно натоварване., МИА
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР