На Консултативен съвет за Европейската зелена сделка Министерството на околната

...
На Консултативен съвет за Европейската зелена сделка Министерството на околната
Коментари Харесай

Подготвени за 55: МОСВ представи новите законодателни предложения на ЕК

На Консултативен съвет за Европейската зелена договорка Министерството на околната среда и водите показа визията и курса на новата европейска политика, която предлага благоприятни условия за преобразяване на устойчивостта в действителност и слага провокациите, пред които Европа е сложена.

Законодателните оферти от пакета „ Подготвени за цел 55% “ и самодейностите, предлагани от Европейска комисия, са ориентирани към понижаване на енергийната и ресурсната успеваемост на стопанската система, поощряване на кръговата стопанска система, запазване на естествения капитал, стабилно произвеждане и ползване в браншове като строителство, произвеждане на храни и подвижност. Всички те разкриват важен капацитет за развиване на „ зеления” бизнес и откриване на нови „ зелени” работни места.

Предложенията ще донесат изгоди и в други области като чистотата на атмосферния въздух, ръководството на отпадъците, опазването на биологичното многообразие и други.

Същевременно тази цялостна промяна на стопанската система, енергетиката и на обществото като цяло, има своята цена и отражение. Най-голямото предизвикателство е да се откри верният баланс сред амбициозните цели, тяхната изпълнимост, изгодите от тях и обществените и икономическите последици.

За да се осъществя този капацитет, са нужни систематични и синхронизирани политики на национално равнище и консолидиране на климатичните аспекти във всички области и на всички равнища.

В презентацията са показани новите законодателни оферти на Европейска комисия от подготвеност на Министерство на околната среда и водите, по които се изготвя национална позиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР