На конгреса на левицата в събота беше одобрено искането на

...
На конгреса на левицата в събота беше одобрено искането на
Коментари Харесай

Марешки не изключи да подкрепи вот на недоверие към кабинета

На конгреса на левицата в събота беше утвърдено настояването на водача Корнелия Нинова да бъде импортиран избор на съмнение за неуспех в битката с корупцията . От партията оповестиха, че ще потърсят поддръжка от други политически обединения в Народното събрание.

По този мотив през днешния ден Марешки разяснява пред БНР:

"Никой не е водил диалози с нас нито за тази тематика, нито за някоя друга. Трябва да забележим техните претекстове и когато ги забележим, ще разберем дали това е просто следващият "прах в очите ". Защото по този начин се случва нормално напоследък, най-много с Българска социалистическа партия и по тематиката "антикорупция ", и по тематиката "бюджет ". Защото те споделиха - внасяме различен бюджет, който се оказа, че е безусловно същият като този на ГЕРБ. Там липсват тези 5 или 9-10 милиарда, за които Корнелия Нинова говореше, че отиват в контрабандата.

Ако имаше различен бюджет, трябваше да кажат: Ние прибавяме тези 5-9 милиарда и ги разпределяме по тези и по тези браншове. Така че, в случай че имаме просто едно празно говорене, с което някой да си "помпи мускулите ", ние няма да участваме в такова нещо ".

Още откакто от Българска социалистическа партия оповестиха желанието, си ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява:

"Искането на избор на съмнение не става с магическа пръчка и не можеш незабавно да станеш опция на настоящето ръководство. Това, което прави ГЕРБ, е да осъществим управническата си стратегия, да се борим дейно против корупцията, проведената престъпност и да можем да осъществим уговорките си по идното председателство “, съобщи Цветанов.

По думите му всички знаем в исторически проект кой по какъв начин е стоял и кой по какъв начин се е борил с корупцията. По думите му тя се е ширила при ръководството на Българска социалистическа партия, които не са действителна опция на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР