На конгрес Българската социалистическа партия ще реши дали Корнелия Нинова

...
На конгрес Българската социалистическа партия ще реши дали Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Конгрес на БСП решава дали Корнелия Нинова остава лидер на партията

На конгрес Българската социалистическа партия ще реши дали Корнелия Нинова да остане водач на партията. 50-ият конгрес ще разисква и резултатите от изборите.

Корнелия Нинова подаде оставка от поста водач на Българска социалистическа партия откакто излязоха резултатите от парламентарните избори на 14 ноември. Тогава тя сподели, че поема отговорността за загубата. Но все още Българска социалистическа партия е част от ръководещото болшинство. А Нинова – вицепремиер и министър.

Пред „ Хоризонт “ политологът Юрий Асланов сподели, че към този момент има апели от разнообразни организации в страната Нинова да отдръпна оставката си. Това към този момент се е случвало на конгреса през 2019 година.

Оставката може и да не бъде призната. Тогава ще отпадне и изборът на нов водач.  

„ Без да се реши лидерският проблем, който касае стила и метода на управлението, наложено от Нинова няма шансове да се реши нито един от огромните въпроси “, сподели Юрий Асланов.

Крум Зарков е единственият декларирал, че желае да оглави левицата. И той и Нинова са за това изборът да е директен -  от членовете на Българска социалистическа партия, а не на делегати от конгреса. Единствено Нинова обаче е получавала поддръжка при тези условия.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР