На коне, в старинни костюми или просто със знамето на

...
На коне, в старинни костюми или просто със знамето на
Коментари Харесай

Полша демонстрира в защита на доброто име на папа Йоан Павел II

На коне, в старинни костюми или просто със знамето на Ватикана в жълто и бяло или с полския байрак в бяло и алено, няколко десетки хиляди поляци се стекоха във Варшава, с цел да вземат участие в Национален поход за папата, който умря през април 2005 година, заяви публицист на Агенция Франс Прес.

Подобно на всички останали сходни начинания, този поход е проведен от католически организации с откритата поддръжка на държавното управление и на ръководещата националистическа популистка партия " Право и правдивост " (ПиС).

Полския министър на защитата Мариуш Блашчак също взе участие в шествието.

Снимка: АР/БТА

Така както всеки почтен човек пази децата си, своите татко и майка, по този начин всеки поляк пази папа Йоан Павел Втори, се четеше на един от плакатите, носени от участници в похода.

Снимка: АР/БТА

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки написа в " Туитър ", че поляците устоят тестването като са носители на истината, която да се опълчи на лъжите, клеветите и обидите.

Благодарим на Бога за неизмеримия подарък, който беше и си остава полският папа за Църквата, за Полша и за света, акцентира ръководителят на ПиС Ярослав Качински в писмо до съпартийците си.

Изправяме се, с цел да защитим неговата чест и положително име, уточни Качински няколко месеца преди парламентарните избори в Полша.

Снимка: АР/БТА

Същия ден, скулптура на Йоан Павел Втори беше вандализирана в централния полски Лодз - ръцете на фигурата бяха боядисани в алено, а върху основата на монумента беше написано " Максима купа " ( " Най-голямата виновност " ). Текстът е обвързван със заглавието на книгата на нидерландския сътрудник във Варшава Еке Овербек " Най-голямата виновност. Йоан Павел Втори е знаел ", издадена неотдавна в Полша.

В тази книга и в репортаж по частната телевизия Те Фау Ен се твърди, че бъдещият папа е прикривал случаи на педофилия. Това провокира плевел спор в Полша сред изпълнителната власт и Църквата, от една страна, и либералите и левицата, от друга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР