На живо: Атака с дрон срещу руско летище, украински кораби унищожени в Черно море

...
Руските информационни агенции съобщиха за нападение с дрон срещу летището
Коментари Харесай

Руските информационни агенции съобщиха за нападение с дрон срещу летището на северозападния град Псков във вторник вечерта. Информационна агенция ТАСС каза четири руски транспортни самолета са били повредени на летището. Псков е на повече от 600 км от Украйна, близо до границата с Естония. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

01:30 сутринта: Руските военни казват, че са унищожили четири украински кораба

Руските военни, пишейки в приложението за съобщения Telegram, казаха рано в сряда, че един от техните самолети е унищожил четири бързоходни украински кораба, превозващи до 50 парашутисти в операция в Черно море.

01:20 сутринта: Руските военни казват, че са свалили четири украински дрона

Руските военни, съобщавайки за приложението за съобщения Telegram, казаха рано в сряда, че са свалили три украински дронове над южен район на Брянск и един над централната област на Орлов.

12:50 ч. Въздушното пространство затворено за кратко около московското летище Внуково - Тасс

Въздушното пространство около московското летище Внуково беше затворено за кратко рано в сряда, информационна агенция ТАСС цитиран от представители на руската авиация.

Летището беше отворено отново за въздушен трафик.

Затварянето беше разпоредено, след като служители казаха, че военните отблъскват атака с дрон срещу летище в западния град Псков.

Новини на ТАСС агенцията, цитирайки службите за спешна помощ, каза, че четири транспортни самолета Ил-76, отдавна работещ кон на руската армия, са били повредени на военното летище.

19:18: САЩ обявяват нов пакет от военна помощ на стойност 250 милиона долара за Украйна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви във вторник нов пакет от военна помощ за подпомагане на Украйна.

Пакетът включва допълнително оборудване за разчистване на мини, ракети за противовъздушна отбрана, боеприпаси за артилерия и високоскоростни системи и над 3 милиона патрони за малки оръжия, каза Блинкен в изявление.

Ключови събития от вторник, 29 август:

Украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с френския си колега Катрин Колона в Париж.

Погребението на командира на руските наемници Евгений Пригожин, който беше убит в самолетна катастрофа миналата седмица, се състоя на частно гробище в покрайнините на родния му град Санкт Петербург, съобщи неговата пресслужба във вторник.

Русия във вторник даде 11 години затвор на двама журналисти в изгнание, обвинени в разпространение на дезинформация за армията, преследвайки историческа репресия срещу критиките за войната в Украйна.

Украйна заяви във вторник, че нейните сили са навлезли по-дълбоко в руските отбранителни линии близо до с. Robotyne, един ден след поемане на контрол над селото на южния фронт.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР