На извънредно заседание общинският съвет в Мездра прие докладната на

...
На извънредно заседание общинският съвет в Мездра прие докладната на
Коментари Харесай

След „драматични“ обрати съветниците в Мездра си взеха поправителния изпит

На изключително съвещание общинският съвет в Мездра одобри докладната на кмета - инж. Генади Събков, за взимане на заем от „ Фонд за органите на локалното самоуправление в България – „ ФЛАГ “ ЕАД за осъществяване на план по Оперативна програма „ Региони в напредък “.
Сумата от 357 126 лева ще бъде употребена за завършване на европейски план за саниране на 18 многофамилни здания, на които са внедрени ефикасни ограничения за икономисване на енергия и повишение качеството на живот на 85 семейства. Целевият заем ще бъде върнат на Фонд ФЛАГ незабавно след утвърждение на разноските от Управляващия орган на Оперативна програма „ Региони в растеж”. Това зависи от експедитивността на проверяващите, а срокът не трябва да бъде по-дълъг от три месеца.
Докладната не беше призната на постоянното съвещание на локалния парламент на 28 февруари, което наложи съветниците да се събират изключително в понеделник. Своеобразният им изправителен изпит обаче не мина безпрепятствено, защото в залата за следващ път се разгоряха предизборни пристрастености. Наложи се прегласуване на първичния избор.
При първото гласоподаване едвам седмина от присъстващите 18 съветници поддържаха тегленето на заем за сполучливо привършване на плана. Последва режисирано „ трагично “ послание към тях и по-голямата част от тези, които минути по-рано бяха „ срещу “, при процедурата на прегласуване поддържаха отпущането на заема. Без гласовете на тримата съветници от групата на „ Народен съюз “, които не дадоха избор, 14 съветници поддържаха докладната на кмета на Мездра.
Пренията на изключителното съвещание на общинския съвет не продължиха повече от 50 минути, като и този път изказванията на ораторите можеха да бъдат гледани онлайн от техните гласоподаватели. За хората в Община Мездра предаванията от сесиите се трансформират в политическо шоу, което сигурно ще се отрази върху резултатите от локалния избор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР