На извънредно заседание Комисията по енергетика обсъдиха кризата с тока.

...
На извънредно заседание Комисията по енергетика обсъдиха кризата с тока.
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за 100% компенсации заради цената на тока

На изключително съвещание Комисията по енергетика разискаха рецесията с тока.

Присъстваха представители на локалната власт, Църквата, както и омбудсманът Диана Ковачева, поради настояването на опозицията общини, църкви и лечебни заведения да бъдат обезщетени за скъпия ток.

Отхвърлено бе предлагането на ГЕРБ за 100% обезщетения в разликата на цената. Стигна се до скандал сред представителите на "Продължаваме смяната " и тези на ГЕРБ. Причината е анализът, който към момента не е подготвен, и неналичието на данни с какъв брой се е нараснала сумата за небитовите консуматори, осведоми ​.

Омбудсманът и представители на БПЦ обявиха, че сметките са скочили 2-3 пъти и са непостижими за заплащане. А от "Продължаваме смяната " се аргументираха, че сега работи обезщетителен механизъм от 75% от разликата в цената за небитовите консуматори.

"Такова нарастване и прекъсване на действието на центровете за хора с увреждания и възрастни хора ще наруши правата им ", акцентира омбудсманът Ковачева.

Църквата и общините желаеха храмовете да бъдат причислени към потребителите на битова сила, защото не са индустриални предприятия.

"За вас явно е по-важно да се откри отплата за частните ЕРП-та, в сравнение с да се търси решение за компенсиране на общините и всички заведения за обществени услуги ", съобщи депутатът от ГЕРБ Николина Ангелова.

"Направили ли сте планове какъв брой ще коства тази мярка, в случай че би трябвало да се компенсират на 100% всички тези участници на пазара и от кое място ще дойдат тези средства ", отвърна Владимир Табутов от "Продължаваме смяната ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР