На извънредно заседание днес парламентарната антикорупционна комисия ще изслуша главния

...
На извънредно заседание днес парламентарната антикорупционна комисия ще изслуша главния
Коментари Харесай

Викат Гешев в антикорупнционната комисия в НС


На изключително съвещание през днешния ден парламентарната антикорупционна комисия ще изслуша основния прокурор Иван Гешев.

Темата - експертизите, поръчани от прокуратурата, същински ли са фотосите с кюлчетата и евробанкнотите, за които онлайн издания твърдяха, че са снимани в държавната резиденция " Секвоя " по време на ръководството на Борисов.

В комисията ще бъдат изслушани и евродепутатите Елена Йончева, Цветелина Пенкова, както и публицистите Атанас Чобанов и Иван Бакалов.

Преди дни в Екологичен потенциал евродепутатът от ЕНП Томаш Деховски сподели, че е получил информация от българската прокуратура за петорна експертиза върху фотосите от спалнята на някогашния министър-председател Бойко Борисов. Според експертизата кюлчетата и пачките, които се виждат на фотосите са монтаж и те са с друга резолюция.

„ Едва ли е правилно в 16 ч. да се получава покана и да се желае в нарушаване на закона и Конституцията избрана информация до 17 ч. Едва ли е правилно тази форма на неотложност, уповавам се тя да не приказва за липса на държавност “, съобщи основният прокурор.

„ Не мога да си показва да прекарам петък с Елена Йончева. Може в някой понеделник, когато така и така съм в неприятно въодушевление “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР