На извънреден брифинг от Продължаваме промяната – Демократична България обявиха,

...
На извънреден брифинг от Продължаваме промяната – Демократична България обявиха,
Коментари Харесай

От ПП-ДБ отговориха на ГЕРБ, призоваха Борисов да се намеси

На ексклузивен брифинг от " Продължаваме промяната – Демократична България " оповестиха, че по време на договарянията за ротация на държавното управление ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са прекратили работата по взаимен документ, обвързван с механизми за назначенията в регулаторите, правосъдната промяна, промени в службите и битката с корупцията. От Политическа партия – Демократична България приканиха ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, които по-рано довечера оповестиха, че ще върнат на президента празна директория при връчването на изследователски мандат за сформиране ан държавно управление да се върнат на масата на договарянията.

Преди девет месеца имахме дадена дума, че ангажимента е за 18 месеца и само ще ротираме министър председателите. Готови сме да спазим обещанието, което бяхме дали преди двет месеца и идващият кабинет да продължи през идващите девет месеца. Колегите желаеха министър председател Мария Габриел, външно министерство, Министерство на вътрешните работи, нововъведения, екология, обучение, просвета. Въпреки че преди девет месеца се бяхме разбрали единствено за ротация на премиера, ние се съгласихме тези министерства да бъдат под тяхна отговорност. Но за нас най-важното не са министрите, а промените в правосъдната система, в регулаторите, службите. Промяната идва тъкмо в тези три категории. Тези три неща са в това съглашение, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната – Демократична България " Кирил Петков.

От тази позиция нищо не е изгубено. След като вземе мандата, Мария Габриел има седем дни. Не виждам за какво би трябвало да бъде взривено каквото и да било на следващия ден. Призовавам господин Борисов и Мария Габриел да довършим този документ, да продължим ръководството и да не вкарваме страната в рецесия. Можем да продължим промените, само че би трябвало да има същинска воля за това, акцентира Петков.

Искам да прикани господин Борисов да се намеси в тази обстановка, тъй като в последна сметка той взема крайните решения, уточни ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов.

Излязоха редица социологически изследвания, в които се споделя, че българският народ не желае предварителни избори. Предлагам на госпожа Габриел да не връща празната директория, а на следващия ден сутринта да намерим време и да си изясним тези противоречиви моменти. Нека сутринта да действаме по-мъдро, в сравнение с довечера, уточни Атанасов.

Готови сме да проведем, само че не сме подготвени да се откажем от съдържателната страна на промените в този документ, отбеляза съпредседателят на " Продължаваме промяната – Демократична България " Христо Иванов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР