На изложението Computex 2023 компанията Patriot Memory показа няколко нови

...
На изложението Computex 2023 компанията Patriot Memory показа няколко нови
Коментари Харесай

Patriot Memory показа прототип на PCIe 5.0 флаш диск без буферна памет и други продукти

На ревюто Computex 2023 компанията Patriot Memory сподели няколко нови продукта. Сред тях е и първообраз на PCIe 5.0 SSD диск без буферна памет.

Според производителя новият артикул, който към момента даже няма име, към момента е надалеч от това да бъде пуснат в продажба. На компанията може да ѝ отнеме до една година, с цел да приключи създаването на упоменатия SSD модел. Дискът ще се предлага с потенциал от 1 до 4 TB и ще предлага скорост на поредно четене до 12 000 MB/s и скорост на пореден запис до 10 500 MB/s. Известно е, че е основан на контролер от компанията Maxiotek.

Производителят разкри и новите дискове Viper PV553 PCIe 5.0 с до 4 GB буферна памет от вида DDR4 (същото количество DRAM се употребява и в диска с потенциал 2 TB). Флаш дисковете от серията Viper PV553 са основани на флагманския контролер Phison E26 и са оборудвани с чипове флаш памет със скорост на трансфер 2400MT/s на извод. Дисковете ще се оферират с потенциал 1 TB, 2 TB и 4 TB. Те ще излязат на пазара идващия месец.

Моделите Viper PV553 разполагат с дейна система за изстудяване, състояща се от нагревател и дребен вентилатор. От Patriot настояват, че към момента опитват, с цел да дефинират оптималната скорост на последния.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР