Споразумението между приложението, което е собственост на ByteDance, и най-големия

...
Споразумението между приложението, което е собственост на ByteDance, и най-големия
Коментари Харесай

TikTok ще започне да премахва генерираните от AI музика и видеоклипове

Споразумението сред приложението, което е благосъстоятелност на ByteDance, и най-големия звукозаписен лейбъл в света Universal Music, който има правата върху мегазвезди като Тейлър Суифт и Били Айлиш, най-сетне постави завършек на траялата месеци омраза за обезщетения и разпространяване на изкуствено основана музика, написа Bloomberg.

TikTok ще създаде принадлежности за възстановяване на селекцията от реализатори и създатели на песни, се споделя в изказването на фирмите в четвъртък, което е основно предизвикателство за музикалната промишленост, изправена пред бързото онлайн разпространяване на генерирано от AI наличие. TikTok има повече от милиард консуматори.

Технологията дийпфейк, която ви разрешава да възпроизвеждате известни актьори, набира скорост. Търсенето на „ Taylor Swift AI “ в TikTok демонстрира няколко видеоклипа, предлагащи генерирани от AI песни с гласа на изпълнителя — известен род, който допуска потреблението на технология за основаване на музикални кавъри на други реализатори. Повечето от тези видеоклипове са означени като генерирани от AI, само че все пак са събрали стотици хиляди гледания.

В отворено писмо през януари UMG се оплака, че TikTok е цялостен с музика, основана от изкуствен интелект, а това подкрепя замяната на артистите. Лейбълът стартира да отстранява музика от TikTok през февруари, откакто договарянията сред фирмите се проточиха. Усилията бяха сполучливи, може би с помощта на Тейлър Суифт — най-голямата звезда на Universal Music, чиято музика продължи да се появява в платформата TikTok, откакто издаде албума си на 19 април.

UMG беше и първият сътрудник на YouTube за неговия нов „ развъдник за изкуствен интелект “, стартиран предишния август, с цел да ръководи правата и монетизацията на намиращата се на видео платформата музика, генерирана от изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР