На изборите на 2 октомври сънародниците ни в чужбина ще

...
На изборите на 2 октомври сънародниците ни в чужбина ще
Коментари Харесай

755 секции ще бъдат открити за избирателите в чужбина

На изборите на 2 октомври сънародниците ни в чужбина ще гласоподават в 755 изборни секции. Това, като се базира на представителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов. Броят им е с 5 повече, в сравнение с последните избори през ноември м.г. може да се откри цялостният лист на местата за гласоподаване и откритите в тях секции.

За четири страни - Австрия, Германия, Канада и Норвегия, образуването на секции отвън българските дипломатически задачи ще бъде под изискване до 16 септември, защото се чака финално позволение от приемащите страни.

" Специално за Чехия желая да обърна внимание на това, че откриването на трета секция в посолството е обвързвано с условието на приемащата страна да не се откриват секции отвън дипломатическите и консулските представителства, а в това време има значителен брой заявки от други градове в Чехия. Може да се оправдае хипотезата, че част от хората, които не могат да гласоподават отвън Прага, ще дойдат да гласоподават в Прага, с цел да може да бъде стихотворец този поток от гласоподаватели ", изясни Томов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР