На хормоналните промени по време на менопаузата може да се

...
На хормоналните промени по време на менопаузата може да се
Коментари Харесай

Полезни храни при менопаузата

На хормоналните промени по време на менопаузата може да се противодейства посредством поправяне на хранителния режим, разкрива гинекологът Екатерина Волкова.

 

Тя предложи пет здравословни продукта за по-възрастните дами в своя Telegram-канал.

Според Волкова някои артикули са богати на фитоестрогени - растителни аналози на женските полови хормони, от чийто дефицит дамата страда по време на менопаузата. По-специално в такава обстановка могат да оказват помощ сусамовите и ленените семена - последните би трябвало да се смелят, с цел да станат усвоими. Соята също попада в тази категория. " Те са съкровищница от фитоестрогени ", изяснява гинекологът. " Ако не обичате бобови култури, от време на време можете да ги замените със соево мляко ".

 



 

Орехите, шам-фъстъкът, фъстъците и други ядки също ще са от изгода по време на менопаузата, поучава Вълкова. " Те са богати на потребни мазнини, а също така са нужни за построяването на нови кафези и за естественото асимилиране на витамините А, D, E и K " - споделя гинекологът. Накрая тя предложи и потреблението на алено вино в рационални количества.

 

 Добави изложение

 

Вълкова означи, че посредством поправяне на диетата, съчетано с отмора и увеличение на физическата интензивност, е допустимо да се поддържа положително здраве в продължение на години без лекарства за поправяне на хормоналния декор. " Но не забравяйте, че всяко тяло е самостоятелно и тънката граница сред елементарното неразположение и заболяването от време на време може да бъде разпозната единствено от окото на експерт, тъй че познанията оказват помощ, само че решения ще бъдат взети от вашия доктор ", предизвести тя.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР