На гръцкия пазар на недвижими имоти тази година се наблюдава

...
На гръцкия пазар на недвижими имоти тази година се наблюдава
Коментари Харесай

Чужденците луднаха за купуват имоти в Гърция

На гръцкия пазар на недвижими парцели тази година се следи изместване на интереса на задграничните купувачи на курортни жилища към региони, които са по-малко известни, само че в това време не изостават по естествени хубости.

Според разбор на Elxis – At Home в Гърция, която е профилирана във ваканционни жилища, горната наклонност евентуално ще стане преобладаваща през 2024 г. Райони, които са непознати за необятната аудитория и оферират умерено развиване на туризма и заради това са по-спокойни и тихи, се трансформират в горещи точки за задгранични купувачи, написа Ekathimerini.

" Ползата от по-достъпни разноски за покупки, съчетани с региони с сдържан туризъм и растеж на трафика, ще се окажат изключително привлекателна композиция за нашите клиенти през 2024 година Тази наклонност продължава през последните години, само че наподобява, че тази година ще изпъкне повече “, изяснява Йоргос Гаврилидес, ръководещ шеф на Elxis.

Според компанията се открояват два съществени района на страната. Първият е северозападната страна от Превеза до Игуменица и по-нататък на юг до Палерос и Митикас в Айтолоакарнания, т.е. върху цялата част от континента, която се намира на брега на Йонийско море.

Втората зона на интерес е южната част на Ретимно и като цяло южната част на Крит, която явно е по-слабо развита за туризъм от северната част на острова.

В тези райони, съгласно Гаврилидес, " купувачите заобикалят тълпите, наслаждавайки се на природата и хубостта на плажовете, както направиха преди няколко години, като в това време могат да закупят ваканционен дом на доста по-достъпни цени спрямо други известни места. ".

Например, отбелязва той, в регионите против Лефкада и Корфу продажните цени за нови ваканционни жилища са с 25% по-ниски, в сравнение с тези известни острови, възлизайки на към €250 000–300 000. Подобни цени се следят в южен Крит, където новопостроени два Двустаен ваканционен дом с басейн и 400 квадратни метра частен двор през днешния ден коства 250 000 евро или 300 000 евро с трета спалня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР