На фона на значителна ескалация на войната, ново проучване показва

...
На фона на значителна ескалация на войната, ново проучване показва
Коментари Харесай

Проучване показва, че 47% от руснаците изпитват тревога от мобилизацията

На фона на забележителна ескалация на войната, ново изследване демонстрира безпокойствие измежду жителите по отношение на частичната готовност. Според съветския самостоятелен център за социологически проучвания " Левада " 47% от руснаците изпитват " паника " във връзка с мобилизацията, против 23 на 100, които са горди. 

Междувременно съветският президент Владимир Путин призна, че е имало проблеми и неточности при мобилизацията.
По време на мобилизацията породиха доста въпроси и тези неточности би трябвало да бъдат поправени и избегнати в бъдеще. Грешки при мобилизацията на жители, да вземем за пример бащите, които имат доста деца, хората, които страдат от хронични болести, или тези, които не са в съответната възрастова граница. Необходимо е да се преглежда всеки случай поотделно и в случай че сме позволили неточност, дублирам, би трябвало да я изправим и да върнем вкъщи тези, които са били призовани в несъгласие с условията за готовност.
Владимир Путин, президент на Русия

Според свидетелства управляващите са желали от резервистите да носят лична екипировка - от каски до бронежилетки.

Магазини, като този, към този момент са цялостни с клиенти, а стоката бързо се изчерпва. Но не всички са толкоз въодушевени.

Въпреки митингите на грузинско-руската граница, с искане Тбилиси да спре притока на руснаци, не престават да се образуват дълги опашки - най-вече от мъже на военна възраст.

Грузинските управляващи доставят вода и одеяла за тези, които ще прекарат идващите няколко нощи на път.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР