На фона на задълбочаващия се военен конфликт в Украйна и

...
На фона на задълбочаващия се военен конфликт в Украйна и
Коментари Харесай

Гейм компании продължават да прекъсват връзките си с Русия

На фона на задълбочаващия се боен спор в Украйна и експанзията на Руската федерация към страната, от ден на ден компании приключват интервенциите си в Русия в символ на взаимност с украинския народ и противоречие със протичащото се. Гейм студиата не вършат изключение в това отношение. Electronic Arts,, CD Projekt RED и основателите на Layers of Fear – всички те оповестиха преустановяване на активността си за територията на Русия и Беларус. Процесът продължава и тази седмица.

След като през предходната седмица Ubisoft проведоха преместването на свои чиновници от офисите си в Одеса и Киев на запад, в този момент студиото разгласи, че приключва всички свои интервенции и продажби за Русия и Беларус.

„Ние наблюдавахме развиването на скорошните дейности в Украйна с горест и терзание. След задълбочено обсъждане, през предходната седмица ние взехме решение да спрем за този миг новите продажби, съоръжения и маркетингова поддръжка за всички наши марки за Русия и Беларус“, споделя пред GamesIndustry вицепрезидентът по корпоративна връзка и обществени връзки към Take-Two Interactive Алън Люис.

Най-голямата компания в бранша, която разгласи преустановяване на активността си през тази седмица е Sony, които оповестиха, че стопират всички продажби на програмен продукт и хардуер за Русия и Беларус, включително и преустановяване на поддръжката в PlaySation Store. Освен това, японската компания разгласи, че подарява сумата от два милиона $ за кабинета на Върховния комисар по бежанците към Организация на обединените нации и към Фондация „Спасете децата“ (Save the Children). Освен тях, Bungie разгласи, че стопира продажбите и маркетинговите си интервенции във връзка с Destiny 2, само че ще разреши на тези, които към този момент са си поръчали играта да продължат да я играят. Студиото продължава също по този начин дарителската си акция за филантропични действия в Украйна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР