На фона на увеличилите се в последно време позитивни случаи

...
На фона на увеличилите се в последно време позитивни случаи
Коментари Харесай

Дълги опашки в турските болници от желаещи да се ваксинират

На фона на нарасналите се напоследък положителни случаи на ковид в Турция /на 9 август здравните управляващи оповестиха за нови 23 731 случая на инфектирани и 117 жертви за деня - б.а/, се усили и напорът в болничните заведения от искащи да се имунизират.

Според здравните управляващи турските жители избират да се имунизират с имунизацията " Пфайзер/Бионтех ". В болничните заведения се предлага и китайска ваксина Синовак. Изборът става по избор на съответния жител, който попълня специфичен формуляр с данните и коя поредна доза ще му се сложи.

Местни медии от Анталия оповестиха, че няколко метрова опашка се е натрупала през днешния ден от чакащи да се имунизират жители в коридорите на учебно-изследователската /държавна/ болница в града пред кабинетите за имунизиране.

Въпреки че явяването за имунизиране става съгласно предварителна онлайн поръчка, на която се фиксира час за явяване, на практика заради напора се постанова жителите да чакат минимум половин час, уточни виновен представител на болничното заведение.

В същото време екипи наблюдават за съблюдаване на обществена отдалеченост, а носенето на защитни маски е наложително и жители без маски не се обслужват.

Дежурни служители на реда наблюдават, с цел да няма произшествия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР