На фона на сриващите се цени на енергоизточниците и на

...
На фона на сриващите се цени на енергоизточниците и на
Коментари Харесай

Поевтиняват газ и петрол, а тополфикации у нас искат поскъпване със 177 %

На фона на сриващите се цени на енергоизточниците и на прага на лятото, топлофикационни сдружения в няколко града желаят шоково покачване на цените.

Увеличение със 177% е поискала топлофикацията във Велико Търново. Това е и най-голямото нарастване за страната, сочат данните за новите цени, систематизирани от бТВ.

От „ Топлофикация ВТ “ АД са поискали клиентите им да заплащат от 131,68 лв. за мегават час на 365,93 лева

На фона на неуспеха на апокалиптичните прогнози - какво ще стане без " Газпром ", непрекъснатото понижаване на цените след първичния потрес от началото на войната и работещата към този момент гръцка връзка, сдружението в Плевен също желае шоково повишаване – от 96,88 лева./MWh на 215,03 лева./MWh.

Това се равнява на 121% нагоре.

Третата топлофикация с искане за рекордно повишение на цената е тази в Бургас. Там се предлага цената да скочи от 94,93 лева./MWh на 199,36 лева./MWh или със 110 на 100.

На този декор при „ Топлофикация София “ се желае съвсем нищожно понижение на цената с 0,22% - от 137,86 лева./MWh на 137,55 лева./MWh.

Друго огромно повишаване – съвсем 55% е поискано от топлофикацията в Перник. Там желаната цена е 180,24 лева./MWh по отношение на 116,71 лева./MWh.

„ ЕВН България Топлофикация “ пък желае нарастване с 23% или от 137,66 лева./MWh на 169,36 лева./MWh.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР