На фона на наближаващите избори 46% от българите са разочаровани

...
На фона на наближаващите избори 46% от българите са разочаровани
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Спад в доверието към институциите, 46% от българите са разочаровани

На фона на наближаващите избори 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка у нас - това демонстрира национално изследване на „ Маркет Линкс “, показано пред бТВ.

Изследването е финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено е измежду 1046 души над 18 година сред 30 март и 7 април, посредством пряко-лично изявление и онлайн анкета.

При оценка на това какви страсти изпитват, които са свързани с политическата обстановка в страната, 18% дефинират, че са гневни. Други 14% са тревожни.

Избирателите като цяло дават оценка 2,7 по 6-балнта учебна система на 49-ото Народно заседание. 2,8 е оценката за кабинета „ Денков “.

При групите гласоподаватели оценките не са доста по-високи. Избирателите наПП-ДБпосочват, че оценката им за кабинета е 4,2, а тези наГЕРБ-СДС – 2,8.

41% от интервюираните показват, че ще гласоподават на предварителните парламентарни избори през юни, а 12% са безапелационни, че няма да го създадат.

Доверието в институциите през последните месеци последователно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, до момента в който през март – 9%. Това в държавно управление през септември е било 21%, а в този момент е 14%.

Повече от 8 пункта разлика междуГЕРБ-СДС иПП-ДБна идните предварителни парламентарни избори. Резултатът наГЕРБ-СДС е 25,5% от гласуващите. Този наПП-ДБе 17,1 на 100.

Третото място измежду деклариралите, че ще гласоподават, е наДПСс резултат 11,8%.

Партията наКостадин Костадинове на второ място при подреждането по отношение на всички интервюирани, само че измежду гласуващите, „ Възраждане “ е четвърта по ред – с 10,3%.

Социалистическата партия събира поддръжката на 8,7%. Според изследването „ ИТН “ е под прага за влизане – с 3,9% измежду гласуващите.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР