На фона на леко помръкналите големи надежди, че страната ни

...
На фона на леко помръкналите големи надежди, че страната ни
Коментари Харесай

Чуждият бизнес продължава да избягва България

На фона на леко помръкналите огромни очаквания, че страната ни най-накрая ще притегли огромен външен вложител като " Фолксваген ", оповестените в края на предходната седмица данни на Българска народна банка демонстрират противоположна наклонност - непознатият бизнес е податлив по-скоро да се отдръпна от страната ни, вместо да остане трайно тук, разяснява в. „ Сега “.

Нетният поток на директните вложения в България продължава задълбочаваща се наклонност и остава негативен в края на май. За първите пет месеца на тази година чистите вложения са на минус с 55.9 млн. евро, като размерът им е със 147.1 млн. евро по-малък от регистрираните инвестиции за същия интервал на предходната година (положителен в размер на 91.2 млн. евро), пресмята Инвестор.бг.

Само за май 2019 година потокът е негативен и възлиза на 2.8 млн. евро, до момента в който преди година е бил на плюс с 80.5 млн. евро, регистрират от централната банка. Дяловият капитал е на минус с 539.2 млн. евро за първите пет месеца на тази година. Той е по-нисък с 293.1 млн. евро в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, когато беше негативен в размер на 246.1 млн. евро. Вложенията в недвижими парцели са по-скоро алегорични, като чистият поток е на плюс с 2.5 млн. евро при 10.3 млн. евро до юни 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР