На Европейския конкурс за млади учени в Талин плевенският единадесетокласник

...
На Европейския конкурс за млади учени в Талин плевенският единадесетокласник
Коментари Харесай

11-класник от Плевен е новото явление в света на математиката

На Европейския конкурс за млади учени в Талин плевенският единадесетокласник Чавдар Лалов завоюва трета премия с план по математика. Чавдар се е състезавал с планове на 83 свои връстници от 33 страни.

Престижната европейска премия е за план, обвързван с доктрина, от която малко неща са потвърдени досега. Той показва доклад – комбинаторна задача с решен частен случай на неуреден проблем от 75 години, което в бъдеще се чака да докара до приложение и в химията.

Проектът ми беше обвързван с по този начин наречените "несамопресичащи се направления ", които са на процедура тип математически структури, които аз изброявам и това е една доктрина, в която малко неща са потвърдени математически. На пръв взор, съумях до някаква степен да разширя част от резултатите. Не върша финалната стъпка, само че можем да кажем, че е някаква стъпка напред, макар че още сме надалеч от финалния отговор. По принцип това е един проблем, който не е решен от 75 години. Това, което вършим, е разглеждане на частни случаи на един неуреден проблем. Идеята е в бъдеще тези частни случаи да успеем да ги разтеглим до истинския проблем. Това е единствено началото на откритието. Още не сме сигурни по какъв начин да продължим, съобщи Чавдар пред БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР