На Европейския ден на туризма през ноември стана ясно, че

...
На Европейския ден на туризма през ноември стана ясно, че
Коментари Харесай

Туризъм 3.0 – иновациите, които улесняват пътуването

На Европейския ден на туризма през ноември стана ясно, че през последната година европейците са осъществили 530 млн интернационалните пътувания. През последните 7 години цифрата нараства непрекъснато, което слага промишлеността, в това число летища, превозвачи, туристически организации, хотели и заведения за хранене, пред съществено предизвикателство. Наред с увеличение на приходите, развиването на туризма основава някои усложнения, изключително за управляващите и жителите на известни европейски дестинации. Затова главната цел на туризъм 3.0 е да улесни оптимално пътуването като употребява преимуществата на Internet of Things технологиите (IoT), изкуствения разсъдък, огромните данни (Big data) и NFC технологиите. Истинското предизвикателство за туризма в идващите години ще бъде постигането на стабилно развиване.

Очакванията са през 2025 година по-голямата част от международното население да има достъп до интернет. Смартфони, преносими компютри, таблети и други мобилни устройства към този момент са част от главния боеприпас на пътуващите. Наред с това се появяват от ден на ден мобилни приложения в помощ на потребителите, тъй че да се улесни нелекия развой по организация на едно  пътуване.

“Най-важната цел на туризма е да отговори на потребностите на клиента допустимо най-адекватно и бързо. Технологиите и инструментите за разбор ни разрешават да идентифицираме желанията на потребителите по-бързо от самите тях, да ги опознаваме и по отношение на това да развиваме продуктите си. Задълбочените разбори ни разрешават доста по-лесно да предположим какви са упованията им. Така можем да съкратим времето и броя действия, които те би трябвало да изпълнят, като дружно с това им предоставяме система, улесняваща търсенията им. Това е от изгода освен за потребителите, само че и за доставчиците на услуги, които имат опция да усилват своите продажби. ” – споделя Лукаш Неска, вицепрезидент и маркетинг шеф на eSky Group.

Новите технологии разрешават автоматизирането на действия, които до неотдавна потребителите трябваше да правят сами. Така да вземем за пример, туристическите организации могат да вършат онлайн регистрация за полет вместо клиента, да нанасят промени в резервацията по избор на пасажера, да осведомят в къс период за непредвидени промени в полета, да оказват помощ при избора на други възможности и така нататък Всичко това редуцира трафика по летищата, заобикалят се дългите опашки и се икономисва значително време и стресиращи процедури. Благодарение на телефоните с функционалност NFC (Near Field Communication), напълно скоро ще е допустимо да се чекираме за секунди благодарение на специфичен читател.

“Стараем се да следваме най-новите течения и да осъществяваме най-актуалните решения в туризма, с цел да улесним намирането на преференциални предложения. В момента влагаме интензивно в решения, основаващи се на machine learning. Предстои системата на eSky да научи по какъв начин да приспособява продуктите напълно към потребностите на потребителя. Това е изцяло допустимо, с помощта на мигрирането на някои процеси към облачното пространство на Гугъл и към останалите принадлежности на платформата. Вече обработваме голямо количество данни в действително време и с помощта на съдействието с световни снабдители на данни като Sabre или Amadeus, в уеб страницата е извънредно елементарно да се търсят полети отвън Европа. ” – разяснява Пьотр Минарски, IT шеф в eSky Group.

Важно е да споменем, че пътуването става все по-достъпно и за хора с физически усложнения. Това е добра вест, изключително поради прогнозите, че до 2050 година всеки пети човек ще се нуждае от спомагателна помощ при пътешестване. С цел по-добро потребителското прекарване се основават от ден на ден профилирани уеб сайтове за хора със затруднено напредване, увреждане на слуха или зрението и такива, които имат потребност от специфични лекарства в ръчния си багаж.

Макар актуалните технологии да улесняват пътуването даже до най-отдалечените точки по света, повишаващият се пътнически поток си остава огромно предизвикателство. Това се отразява освен в трендовете известни туристически градове да лимитират броя туристи или достъпа до жилища за краткосрочно наемане, само че и в проблемите на сезонните превозвачи – някои от тях анулират част от полетите си, заради незадоволително чиновници. Ключът към триумфа наподобява е освен в напредването на технологиите, само че и в устойчивото развиване на цялата промишленост.          

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР