На Елена Йончева й харесва брюкселската заплата и участието в ...

На Елена Йончева й харесва брюкселската заплата и участието в

РАЗКРИТИЯ: Елена Йончева си купувала бижута и плащала софри през офшорната си фирма от КТБ

На Елена Йончева й харесва брюкселската заплата и присъединяване в огромната политика, показват финалните обстоятелства.

Нещо повече, зададат ли се избори, тя се засилва. Сега още веднъж най-съществената й дилема е да громи Българска социалистическа партия и законно определеното й на директни избори управление. Бившата жена до водача на ПЕС Сергей Станишев отхвърля да излезе от политическата игра, без значение от доказателствата, че е имала офшорна компания. Освен обстоятелството, което е обществено притежание, европейската соцдепутатка взема участие и в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори президентски мандат.

По делото " КТБ " в Специализираната прокуратура има данни, че с парите от офшорната си компания посредством кредитна карта Йончева е купувала не техника за филми, а са плащани обеди и са купувани бижута. Всичко това е документирано от разпечатки, разкрива valkinfo.com.
обвързвани новини43793на 25.09.2021
Още през 2018 година някогашният основен прокурор Сотир Цацаров обяви, че против Елена Йончева ще бъде възбудено наказателно произвеждане за закононарушение по член 253 алинея 5 вр. алинея 1 Наказателен кодекс – изпиране на пари в изключително огромни размери.

Искането е въз основа на формирано от Специализираната прокуратура досъдебно произвеждане за такова закононарушение – за осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от “КТБ” АД (в несъстоятелност), прикривани посредством офшорна компания – “Далий Трейдинг Лимитид”.

В хода на следствието е открито, че на 17.04.2012 година на съображение член 113 от Търговския закон едноличният притежател на капитала на “Авторска телевизия” ЕООД Елена Йончева е взела решаване представляваното от нея комерсиално сдружение да учреди съвкупно с офшорна компания “Далий Трейдинг Лимитид” (дружество, записано на 09.02.2011 година според настоящите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови) юридическо лице с правно организационна форма – сдружение с лимитирана вина и с название “Офроуд” ООД. На 20.04.2012 година представляващите “Далий Трейдинг Лимитид” също са взели решаване за основаване на това съвкупно сдружение с “Авторска телевизия” ЕООД
В решаванията на управителните органи на двете търговски сдружения е посочен размерът на капитала на новосформираното “Офроуд” ООД – 10 000 лв., разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална цена 100 лв.. Всеки от учредителите ( “Авторска телевизия” ЕООД и “Далий Трейдинг Лимитид”) при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла (по 50%) с обща номинална цена в размер на по 5000 лв.. Учредителното заседание е извършено на 23.04.2012 година, като за шеф и представляващ на новоучреденото комерсиално сдружение “Офроуд” ООД е определена Елена Николова Йончева.

В това си качество тя е сключила с “КТБ” АД Рамков контракт за платежни услуги. Данните са безапелационни и е въпрос на морал Елена Йончева да се раздели с политиката.

Източник: pik.bg