На днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта,

...
На днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта,
Коментари Харесай

Донев: Ин хаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

На днешното съвещание на Министерския съвет са включени 10 законопроекта, разгласи служебният министър председател Гълъб Донев. Сред тях той отличи Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени персони.

„ Независимият проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой. „ Ин хаус ” поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства ”, добави министър-председателят.

Донев уточни, че в предложенията за промени в Закона за публичните поръчки се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката. Предвижда се глоба при положение на нарушаване.

Кабинетът следва да утвърди спомагателни 20 млн. по бюджета на Социалното министерство за погашение на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лева

Служебният министър председател регистрира „ ударна вълна ” от депутатски въпроси към състава на Министерския съвет. „ За първите два дни от активността на 48-ото Народно заседание са заложени към 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнованието за най-питащ. Най-питан е Иван Шишков ”, добави Донев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР