На днешното си заседание правителството на РСМ неофициално взе решение

...
На днешното си заседание правителството на РСМ неофициално взе решение
Коментари Харесай

Скопие с провокация преди срещата на върха на ОССЕ

На днешното си съвещание държавното управление на РСМ импровизирано взе решение да анулира възбраната за прехвръкване на съветски самолети. Това става преди идната среща на върха на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, която би трябвало да се организира от 29 ноември до 1 декември и на която би трябвало да участва и ръководителят на съветската дипломация Сергей Лавров. Това значи, че няма официална спънка аероплан, благосъстоятелност на съветската страна, да кацне на някое от летищата в РСМ, заяви " Локално ".

Засега не е известно дали Лавров или друго публично лице от Руската федерация ще бъде позволено до срещата.

Неотдавна министърът на външните работи и ръководител на ОССЕ Буяр Османи акцентира, че решението на Европейски Съюз по отношение на глобите за прехвръкване на съветски самолети не се отнася за събития от многостранен темперамент, каквото е ОССЕ. Външният министър не скри, че Москва е предложила Лавров персонално да оглави съветската делегация в Съвета на министрите и че процедурата за неговото идване е почнала, макар че Русия е подложена на наказания от Европейски Съюз, които се поддържат и от Северна Македония.

Министърът на защитата Славянка Петровска счита, че като се има поради държанието на Русия и нейната външна политика, тя не вижда причина Лавров да взе участие в тази среща в Скопие.

Все още не е несъмнено кой ще води делегацията на Русия на срещата на ОССЕ, като се има поради затвореното въздушно пространство в прилежащите страни за висши представители на съветското Министерство на външните работи.

76 делегации от страни членки и сътрудници на ОССЕ ще вземат участие в 30-ия Министерски съвет на срещата, която ще се организира от 29 ноември до 1 декември в спортния център " Борис Трайковски ", а в границите на делегациите се чакат 1000 посетители. Сред тях се чака и наличието на държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Министърът на външните работи на РСМ добави, че е удовлетворен от динамичността на организацията на срещата, че подготовката е към края си и че през идващите дни остава да се довършат някои елементи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР