На днешното парламентарно заседание депутатите отново удариха дъното. Впрочем, те

...
На днешното парламентарно заседание депутатите отново удариха дъното. Впрочем, те
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха закона на Сидеров за дивата свиня и се умориха след 17 минути работа

На днешното парламентарно съвещание депутатите още веднъж удариха дъното. Впрочем, те го удариха по толкоз доста способи и на толкоз доста равнища, че човек се чуди от кое място да стартира.

Тежката работа на Народното събрание беше обвързвана с гласуването на (очевидно извънредно важен) законопроект на Волен Сидеров и група народни представители, който трябваше да внесе промяна на разпоредбите за отстрелване на дивеча.

Сидеров упорства министърът на земеделието да може да трансформира периодите за ловуване и да контролира числеността на дивечовите ресурси със своя заповед.

Мотивите на измененията са обвързани с разпространяването на африканската чума по дивата свиня, което водело до обилни стопански загуби.

Законопроектът „ Сидеров” обаче наподобява е много противоречив. Той е бил утвърден от земеделската комисия в Народното събрание, само че е отритнат от тази по околната среда.

Днес в пленарна зала обаче спор нямаше. Но при гласуването се оказа, че съдружният сътрудник от ГЕРБ е с запаси и не поддържа смяната.
Така с 60 гласа „ за”, 15 „ против” и 95 „ въздържал се” законопроектът бе отритнат на първо четене.

Изтощени от толкоз труд, след 17 минути гласоподаване депутатите си потеглиха. С това завърши една извънредно "интензивна " за тях седмица. В сряда Народното събрание заседава към два часа, в четвъртък – към един час.

Самият Сидеров, който е жених, не присъстваше на съвещанието. Може би кара меден месец на Варадеро или някоя друга по-близка и несъсипана от вихър дестинация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР