На днешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани

...
На днешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани
Коментари Харесай

На сесия днес: Общинските съветници в Благоевград приеха Бюджет 2022г

На днешното изключително съвещание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 6 решения.

Заседанието стартира с награждаване на състезателите на Таекуондо клуб „ Фолкън “ Благоевград, които завоюваха 28 медала по време на Европейското състезание по таекуондо ITF в Пореч.

След това, по предложение на общинския консултант Иван Ризов, локалните парламентаристи одобриха Декларация по отношение на позицията на България по повод участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.

В хода на съвещанието бе прегледана Заповед № ОА-АК-110 от 07.04.2022 година на Областния шеф на област с административен център Благоевград, с която бе върнато Решение № 81 по Протокол № 5 от извършено съвещание на Общински съвет Благоевград на 25.03.2022 година, като незаконосъобразни. От своя страна, с съвсем цялостно болшинство, общинските съветници одобриха наново своето решение.

След къси диспути локалният парламент гласоподава предлагането на кмета, по отношение на одобрение на общата бройка и конструкция на общинска администрация и изменение на Правилника за организация и активността на звено „ Инспекторат “.

След близо двучасово разискване на Проекта на бюджет на община Благоевград за 2022година, локалните парламентаристи одобриха с 28 гласа „ за “,6- „ срещу “ и 3- „ въздържал се “ бюджета на общината за актуалната година.

Кметът Илко Стоянов очерта рамките на бюджета и направи параленост с миналогодишни стойности.

В дебатите към бюджета, съветниците показаха мнението си по отношение на секторите опазване на здравето и обучение.

Те утвърдиха бюджет в размер на 105 млн. лева, включващ, делегирани от страната действия и локални действия. Това е най-високият бюджет на община Благоевград, одобряван до този миг.

По предложение на Комисията по бюджет, финанси и европроекти - 262 500 лева от финансовата стратегия бяха пренасочени във функционалност „ Здравеопазване “, в параграф „ Текуща прехрана “.

По предложение на Комисията по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне в Приложение 12 бяха включени допълнени обекти с планова подготвеност, очакващи финансиране

Прието бе и предложение от ръководителя на Комисията за децата, младежта, спорта, туризма и неправителствените организации Ясен Неделчев, с което се усилват с 30 хиляди лева средствата за спортния календар, които ще бъдат взети от издръжката на „ Спортни парцели “.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри съвещанието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР