Няма да има драматична промяна в цената на тока, заяви

...
Няма да има драматична промяна в цената на тока, заяви
Коментари Харесай

Главчев: Няма да има драматична промяна в цената на тока

Няма да има трагична смяна в цената на тока , съобщи от парламентарната естрада служебният министър-председател Димитър Главчев , който бе изслушан в границите на днешното изключително съвещание на Народното събрание. Въпреки, че тематиката на чуването бе размерът на предстоящото осъвременяване на пенсиите, Главчев отговори на въпрос за идното нарастване на цената на тока за битовите консуматори от 1 юли. 

Какво се случва в АЕЦ „ Козлодуй “ и какви са напреженията, по отношение на настояването за увеличението на изкупната цена на тока? “, изиска отговор националният представител. 

„ Няма никакво напрежение във връзка с увеличението на цената на тока, нито в „ Белене “ , нито в „ Козлодуй “ има напрежение. Правителството, доколкото е в компетентността си, следи процеса. Има самостоятелен регулатор, който дефинира цената на тока и не го споделям, с цел да трансферира топката там. Следим процеса по образуване на цената на тока, доколкото е в пълномощията на изпълнителната власт “, отговори Димитър Главчев. 

„ Мога да успокоя българското население, че няма да има трагична смяна. Мога да дам показателен % – в границите на инфлацията, че и по-надолу. Не е моя работа да споделям каква ще бъде цената на тока от 1 юли “, добави служебният министър председател. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР