На днешната дата светът отбелязва международният ден на жената. Правителството

...
На днешната дата светът отбелязва международният ден на жената. Правителството
Коментари Харесай

Талибаните в Афганистан поздравиха жените за 8 март

На днешната дата светът отбелязва интернационалният ден на дамата. Правителството на Афганистан също поздрави дамите по случай празника, осведоми индийското издание Republicworld.

Външният министър на ислямската страна Абдул Кахар Балхи разгласява известие в обществените мрежи, с което поздрави всички дами. Той добави, че държавното управление е устремено да подсигурява благосъстоянието на дамите в Афганистан.

Говорителят на талибанското държавно управление показа пожеланието в Туитър. В известието също по този начин се загатна, че държавното управление на страната дава улеснения за дамите въз основа на признатите обичаи на исляма.

" Продължителните войни в Афганистан са извънредно пагубни за дамите. Правителството на талибаните се ангажира да се оправи с тежкото състояние на афганистанските дами и да обезпечи условия за почетен и потребен живот в светлината на благородната вяра на исляма и нашите признати обичаи. ", обявиха от държавното управление.

Подкрепящите пожелания за деня на дамите от талибанското държавно управление в Афганистан идват единствено седмици откакто пратеникът на Организация на обединените нации организира срещи с държавното управление по отношение на изчезналите афганистански активистки, борещи се за права на дамите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР