На деветия ден след разрушителните земетресения в Турция чудеса все

...
На деветия ден след разрушителните земетресения в Турция чудеса все
Коментари Харесай

9 дни след труса: Още двама спасени. Българските спасители ще работят с психолози

На деветия ден след разрушителните трусове в Турция чудеса към момента се случват. 

Още двама души бяха избавени, извадени под руините откакто са прекарали под руините цели 198 часа, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на частната телевизия СиЕнЕН-Тюрк. Щастливата развръзка е от окръг Кахраманмараш, където беше епицентърът на разрушителните земетресения. 

Единият от избавените е 17-годишен юноша. Телевизията излъчи фрагменти на спасители, които носят на носилки двама души към колите за спешна помощ наоколо.

След двата мощни труса в южната ни съседка на 6 февруари, част от спасителите, оказали помощ на място, бяха и представители на Планинската избавителна работа у нас. Помогнали на десетки, в този момент българските спасители се нуждаят от поддръжка, с цел да преработят видяното. 

Пред Красен Георгиев, началник на екипа на ПСС в Турция, описа, че първо са били Адана, където разрушенията не са толкоз огромни като в другите наранени градове. След това обаче видели " апокалипсис в Антакия ". По думите му тези картини се запечатват.

Depremin 9. gününde Kahramanmaraş’ta 198. saatte 17 yaşındaki Muhammet ve 1 kişi daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı
— CNN TÜRK (@cnnturk)

" Всички сътрудници са добре на този стадий, както и кучетата. Справихме се с помощта на екипната работа. Предстои работа с психолози, тъй като нещата, които видяхме и преживяхме, оставят бездънен отпечатък и това би трябвало да бъде овладяно ", добави Красен Георгиев.

По последни данни 1,2 милиона души са останали без дом след трусовете със мощ 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари, а починалите единствено в Турция са над 31 хиляди души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР