На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент

...
На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент
Коментари Харесай

Тръмп предложи да кръстят COVID ваксина в негова чест

На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп e припомнил своя принос в битката против пандемията от ковид. Освен това, съгласно присъстващите на срещата публицисти, някогашният водач на Белия дом е изразил мнение, че имунизацията против COVID-19 е трябвало да бъде кръстена в негова чест, оповестява The Independent.

Съгласно публикуваната информация Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати, като в същото време се е присмял на някогашния основен медицински консултант доктор Антъни Фаучи. По-рано той съобщи, че носенето на голям брой маски по едно и също време е по-ефективно за попречване на разпространяването на ковид. Заключенията на експерта по инфекциозни заболявания бяха аргументирани с неотдавнашни изследвания на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), изяснява изданието.

В допълнение, съгласно отчетите, някогашният президент е споделил на участниците в закрито съвещание, че имунизацията против ковид е трябвало да бъде наречена " Тръмпцин ". Идеята била " подхвърлена " от един от последователите на 45-ия президент на Съединени американски щати.

Като мотив някогашният водач на Белия дом показал обстоятелството, че точно той е стартирал интервенция Warp Speed, с цел да се форсира създаването на препарати против COVID-19. По тази самодейност обаче единствено една версия на имунизацията, създадена от " Модерна ", е получила цялостно финансиране, акцентира изданието.

Това не е първият път, в който Тръмп подлага на критика Фаучи, който постоянно не е склонен с някогашния президент по въпроса за битката с епидемията. Също по този начин не за първи път той се пробва да си припише заслуги за създаването на ваксини, заключава The Independent.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР