На брифинга на Националния оперативен щаб в Министерски съвет председателят

...
На брифинга на Националния оперативен щаб в Министерски съвет председателят
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: България е с най-ниската забоеваемост и най-либералните мерки

На брифинга на Националния действен щаб в Министерски съвет ръководителят проф. ген.-майор Венцислав Мутафчийски акцентира, че България има най-ниската смъртност и най-ниската заболеваемост при епидемията от ковид. Мутафчийски твърди още, че у нас са и най-либералните ограничения в изключителното продължение.

„ Предстоящите празници се разискват се всеки ден с министъра на вътрешните работи и с основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Не може да се съблюдава традицията всеки да пътува до своите близки. Заповедта на министъра на опазването на здравето ясно демонстрира метода за овакантяване на обитаемоте места. В тези дни съвсем няма да работят предприятия и тези уважителни аргументи за пътешестване ги няма и на пропускателните пунктове ще бъдат връщани всички, които нямат основателна причина за пътешестване “, уточни Мутафчийски.

„ Заповедите на министъра на опазването на здравето са доста точни и в случай че се съблюдават, няма да има проблем. Нашият режим е демократичен и това, което следва да се пусне в другите европейски страни, тук не е спирано. Спазването на разпоредбите ще се отрази доста добре на епидемиологичната конюнктура. Събирането на хора би ни изиграло неприятна смешка “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР