На брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира намерението на

...
На брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира намерението на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова обединението на левите партии да се случи в рамките на БСП

На брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява желанието на президента Георги Първанов (2002 - 2012) да направи ново ляво обединяване.

Тя прикани всички някогашни членове на Българска социалистическа партия, напуснали партията и основали нови партии, да се завърнат в Българска социалистическа партия и да възобновят участието си.



Обясни, че става дума за Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев и други водачи в лявото пространство, напуснали Българска социалистическа партия преди 2016 година, когато тя поема лидерския пост в Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова ясно уточни, че не засяга напусналите или изключените от левицата по време на нейното управление.

По мотив събирането на подписка и заявления за бърз конгрес на 10 и 11 декември, Нинова изясни, че по правилник досега са постъпили публично 6 заявления и още 17 - импровизирано. Тя пресметна, че това прави 23 заявления от общо 296 партийни организации, което е извънредно незадоволително.

По правилник, с цел да бъде призован бърз конгрес, би трябвало да има период от 15 дни от подаването на нужния брой заявления до датата на конгреса. От през днешния ден до 10 декември обаче остават 11 дни и по тази причина конгрес през декември не може да има, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Конгресът обаче остава за датите 10 и 11 февруари.

Корнелия Нинова отхвърли през днешния ден коментар по тематиката за сформирането на предстоящ кабинет, както и по тази за самосезирането на прокуратурата по сигналите на Българска социалистическа партия за изборни нарушавания.



Лидерът на " Българска социалистическа партия за България " сподели, че на следващия ден в границите на изключителното парламентарно съвещание ще разяснява и двете тематики.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР