На бизнесмена все още не са повдигани обвиненияШишков: Арестът на

...
На бизнесмена все още не са повдигани обвиненияШишков: Арестът на
Коментари Харесай

Претърсват вилата на бизнесмена Велико Желев

На предприемача към момента не са повдигани обвинявания

Шишков: Арестът на Велико Желев ме изненада

Започна претършуване на вилата на строителния бизнесмен Велико Желев в курорта " Св. св. Константин и Елена ", заяви Радио Варна. Собственикът на " Хидрострой " бе арестуван нощес с София.

На Желев към момента не са повдигнати обвинявания, сподели Менко Менков, юрист на предприемача, пред Българска телеграфна агенция. Той е съобщил, че изпълнителният шеф на " Хидрострой " е в ареста за 24 часа след акцията в офисите на компанията нощес.

Снимки: Булфото



Действията на полицията са траяли съвсем до среднощ. По случая е формирана кореспонденция в Първо Районно ръководство в столицата по сигнал за насила.

Очаква се по-късно през днешния ден материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в София и да бъде взето решение дали и какво обвиняване да бъде повдигнато а Желев, както и дали да бъде освободен от ареста.

Снимки: БНР



Арестът на Велико Желев ме изненада, тъй като огромният проблем в строителството и нередностите в пътния бранш са на страната като възложител. Именно тя е позволила нелегално строителство при ремонтите на републикански пътища в интервала от 2018 до 2021 година, извършвайки главен ремонт, прикрит като настоящ. По този метод е нямало никакъв надзор ", разяснява служебният министър  на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по БНР, представен от пресцентъра на Министерството.

Той уточни, че взаимните инспекции на Министерство на регионалното развитие с Министерство на вътрешните работи демонстрират и проблеми при строителството на автомагистралите, строени на по-ранен стадий - до 2016 г.  „ Нямаме разбор коя компания по какъв начин строи, само че секторите се строят от разнообразни компании, а имаме едни и същи резултати. Това значи, че има проблем във възлагането и контрола “, разяснява районният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР