На база на твърдение, което изглежда тотална неистина, лидерът на

...
На база на твърдение, което изглежда тотална неистина, лидерът на
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане внушава, че заповедите за извънредната обстановка не са законни – дали?

На база на изказване, което наподобява тотална лъжа, водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов приканва на митинг от 17:00 часа през днешния ден, 15 май, още веднъж пред Народното събрание.
Партията съумя да направи много сериозен митинг, с присъединяване на няколкохиляди души, през вчерашния ден (14 май). Във видео във Фейсбук Костадинов изяснява за " една дребна детайлност " () – че издадените заповеди на здравния министър Кирил Ананиев на база новите промени в Закона за здравето са издадени на 13 май, а самите законови промени влизат в действие на 14 май.
Бърза инспекция на указа за обявяване на измененията, публикуван от президента Румен Радев и правосъдния министър Данаил Кирилов обаче демонстрира следното: " Да се обнародва в " Държавен вестник " Законът за изменение и допълнение на Закона за здравето, признат от 44-то Народно заседание на 12 май 2020 година Издаден в София на 13 май 2020 г ".
С други думи, обнародването е на 13 май, с ексклузивен брой на Държавен вестник, което беше оповестено и в редица медии, освен това от разнообразни кръгове – ето ТУК. А Кирил Ананиев разгласява заповедите чак в 23:59 часа на 13.05.2020 година
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР