На българските пътища се води война, загиват хора, колкото при

...
На българските пътища се води война, загиват хора, колкото при
Коментари Харесай

Гешев бесен: По пътищата е война, на никого не му пука

На българските пътища се води война, умират хора, колкото при един местен спор и никой не го интересува. Интересува го да не е отговорен той ", съобщи основният прокурор Иван Гешев на осмата годишна конференция " Безопасна пътна инфраструктура ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Според основния прокурор тематиката не интересува съвсем никоя от държавните институции.

" Такъв интерес има единствено когато се случи тежко произшествие и ползата е обвързван да се минимизират медийните вреди ", разяснява още Гешев. Обвинител №1 добави, че всяка институция, в това число и правосъдната власт, трансферира отговорността на някоя друга.

" Няма по какъв начин една институция да работи по-лошо, друга – по-добре, третата да не работи и трите дружно да не си приказват и да чакаме резултати ", уточни той.

По думите му би трябвало да има държавна политика за сигурността по пътищата: " Дали го назоваваме пътна карта, стратегия или различен метод, би трябвало да има някаква тактика и то за дълготрайно време, която да бъде призната от съответните държавни институции. Трябва да бъдат посочени времевите рамки, коя институция какво прави и извънредно нормативно да бъдат уредени взаимоотношенията сред тези институции ".

 Според Гешев е ясно, че няма задоволително средства, „ само че няма спънки при единна тактика да се приватизират съответните проблеми и да се стартира от тях ".

В Министерство на вътрешните работи са издали 49 хиляди наставления по Закона за придвижване по пътищата за рискови зони по пътищата към съответните общини и единствено 2 наказателни постановления за интервал от 2 години за неизпълнени разпоредби, сподели още основният прокурор. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР