На България са й нужни реформи, а политиците, които ни

...
На България са й нужни реформи, а политиците, които ни
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Нужен е президент, който защитава националните интереси, а Радев не го прави!

На България са й нужни промени, а политиците, които ни ръководят през последните 30 години заобикалят измененията, защото им носят негативи, а президентът би трябвало излезе от абаносовата кула и да пази националните ползи. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия претендентът за президент от „ Патриотичния фронт “ Валери Симеонов.

„ Един президент е с представителни функционалности. Не бива обаче да се трансформира конституционния ред. България би трябвало да си остане парламентарна република, само че президентът би трябвало излезе от абаносовата кула. Той би трябвало да се изправи фронтално против проблемите. Трябва да взе участие в решаването им “, добави той.
свързани новини13543на 29.10.202129696на 27.10.2021
„ Не може да банкет за обикновено един държавен глава да е затворен и да прави изказвания по веднъж на месеца, когато трябваше да се вземат решение тежките проблеми с енергийната рецесия, с пакет „ Мобилност “. Личните му контакти с други президенти биха повлияели “, акцентира Симеонов.

„ Франция и Русия също са полупрезидентски републики. Можеше да се търсят преференциални за България условия. Президентът би трябвало да слезе от своя фундамент. Не би трябвало да се мълчи, когато един съветски президент удря по масата и желае смяна на масата “, добави той.

„ Трябва да се отстояват българските ползи, а Радев не го прави “, акцентира водачът на НФСБ.
свързани новини154865на 26.10.2021
„ Вероятно губим гласове от казването на истината за пандемията, само че това не значи, че не би трябвало да сме държавници и в предизборно време, тъй като в този момент всички са политици. Не мога да одобря държанието на обичайните партии, които не предизвикват хората да се имунизират, заобикалят тази тематика, приказват за свободи, за права и така нататък Всичко това разрушават страната. Къде са държавниците? ", попита той.

„ Тези, които ни ръководят през последните 30 години, с дребни изключения нямат предпочитание за промени. След времето, когато бяха направени измененията в опазването на здравето и в образованието и във вътрешните работи ненапълно, действителни промени няма. Говори се по медиите, само че нищо не се прави. Избягват се, защото носят негативи, така както и моята последна позиция в интерес на човешкия живот, на науката “, призна претендентът на патриотите за държавен глава.

Според него не трябва лечебните заведения да са търговски сдружения.

„ Трябва да се обърне посоката на опазването на здравето. Важна е профилактиката - предотвратяване от болесттите, само че всичко е обърнато към лекуване. Болниците и фармацевтите са заинтригувани да лекуват, само че хората, които излизат от лечебните заведения, нормално не са доизлекувани. В резултат на това влизат още веднъж със същите болести. Този циничен кръг би трябвало да се прекъсне “, акцентира той.

Сега виждаме негативите от отлагането на промените, разяснява Симеонов.

Ако позволим една разпра с полското правораздаване, както се пробва да направи Европейския съюз, това значи, че идващите сме ние, предизвести той.

„ С измененията в Изборния кодекс, които бяха направени в 45-ото Народно заседание бяха дадени прекомерно огромни благоприятни условия за интервенция във вота от външни страни. Най-много се тормозя от Турция, тъй като там към този момент няма ограничавания за броя на секциите и когато управляващите в Анкара провеждат присъединяване на огромен брой гласоподаватели, може да повлияят върху българския парламент “, съобщи Валери Симеонов.

„ Ние успяхме да спрем появяването на втора турска партия в 43-ото и 44-ото Народно заседание, а точно ДОСТ, подкрепяна директното от президента Ердоган. С блокирането на границата и с наличието в секциите в Турция предотвратихме този развой на построяването и на влизането на хората на Местан в Народното събрание, само че в този момент не съм подобен оптимист “, показа той.

„ Трябва страната да се намеси. Активно би трябвало да се работи срещу пазаруването на гласове “, съобщи водачът на НФСБ.

Той прикани българите да гласоподават с номер 4 в интегралната бюлетина за настоящите патриоти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР