На автосалона в Ню Йорк дебютира най-мощното и бързо Maserati,

...
На автосалона в Ню Йорк дебютира най-мощното и бързо Maserati,
Коментари Харесай

Maserati с двигател от Ferrari предизвиква Lamborghini

На автосалона в Ню Йорк дебютира най-мощното и бързо Maserati, създавано серийно. Levante Trofeo има V8 от Ferrari и специфичен "състезателен " режим Corsa с надзор на сцеплението при тръгване и система за динамичен надзор на устойчивостта IVC.



Под предния похлупак на кросоувъра работи 3.8-литров битурбомотор, който развива 590 к.с. и 730 Нм. Инженерите на "Тризъбеца " са го снабдили с нови турбокомпресори, цилиндрова глава, разпределителни валове и клапани, а ръководещият електронен блок е препрограмиран.



Двигателят е комбиниран с осемстепенна автоматизирана трансмисия, която предава въртящия миг към четирите колела Q4. Levante Trofeo форсира от 0 до 100 за 3.9 сек., а оптималната скорост е "над 300 км/ч ", което ще му разреши да оспори върховенството на Lamborghini Urus в този клас.



Новото супер SUV на Maserati се отличава от общоприетите версии на модела по 22-цоловите джанти, променените странични вентилационни "хриле ", отвесните остриета в предните въздухозаборници и сплитера от въглеродни влакна, както и по многочислените украшения от въглерод.



Оборудването на Levante Trofeo включва матрични светодиодни фарове, спортни седалки с кожена тапицерия, аудиосистема Bowers & Wilkins със 17 представителя и спортни спирачни апарати.



Преди появяването на Levante Trofeo най-мощният сериен модел на Maserati бе Quattroporte GTS. Италианският суперседан се оборудва със същия 3.8-литров осмак, само че с "едва " 530 к.с. и 650 Нм.





































Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР