На автобусни спирки в Москва се появиха плакати Ние сме

...
На автобусни спирки в Москва се появиха плакати Ние сме
Коментари Харесай

В Москва се появиха плакати Ние сме против нацизма, но те не са с Астрид Линдгрен и Ингмар Бергман |

На автобусни спирки в Москва се появиха плакати " Ние сме срещу нацизма, само че те не са " с цитати от известни шведи.

Снимки на два такива плаката бяха оповестени в туитър от Оскар Йонсон, откривател от Шведския университет по защита. Една от тях е сложена на спирка пред шведското посолство в Москва.



Думата " ние " на плакатите, поръчани от неправителствената организация " Нашата победа ", е изрисувана в цветовете на съветското знаме, а " те " - в цветовете на шведското знаме. Първият афиш включва портрети на авторката на " Пипи дългото чорапче " Астрид Линдгрен, режисьора Ингмар Бергман и създателя на ИКЕА Ингвар Кампрад, а вторият - на шведския крал Густав V. Под портретите са поместени изявленията им за нацизма, написа в телеграм канала си Медуза.

Както отбелязва The Local, цитатите от известни персони са мощно редактирани или извадени от подтекста.

Плакатът цитира дневника на Астрид Линдгрен от юни 1940 година, когато тя споделя за страховете си от съветско навлизане в Швеция: " Предпочитам да прекарам остатъка от живота си, крещейки " Хайл Хитлер ", в сравнение с да има руснаци тук, в Швеция ".

Писателката е неприкрит съперник на нацизма. В младостта си Бергман и Кампрад се срещат с нацистката идеология, само че по-късно й обръщат тил.

Шведският министър председател Магдалена Андершон назова акцията " изцяло неприемлива ".

Шведското външно министерство съобщи, че няма да влиза в обществен спор с съветската Неправителствени организации, разгласила плакатите. " В Русия клеветата " нацизъм " неведнъж е употребена против страни и лица, които подлагат на критика дейностите на Русия ", обявиха от министерството.

След съветската инвазия в Украйна Финландия и Швеция, които резервират безпристрастен статут, дадоха знак, че ще подадат молба за присъединение към НАТО.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР